whot?

Merel Veracx


Over

Cartoonish Of hoe ik mezelf graag zie ;)

Ik ben afgestudeerd als Licentiaat Informatica aan de KUL. Ik heb gekozen voor informatica omdat ik graag met computers bezig was en omdat ik wilde leren hoe mensen simuleren hoe ze denken dat ze denken met computers – A.I. met andere woorden.

Ondertussen weet ik genoeg van genetische algorithmes (evoluerende algorithmes), multi-agent systems, mierenalgorithmes, neurale netwerken en machine learning in ‘t algemeen. Maar mijn passie is uiteindelijk het ontwerpen van software geworden, zeker omdat de informatica daar nog een weg in te gaan heeft.

Het studentenleven was fantastisch. ‘k Heb er een leuke vriendenkring opgebouwd en ook 2 jaar in het presidium van Wina gezeten. Ik ging het liefst naar de bar en de cantussen – niet voor de zattigheid, maar voor de sfeer!

Halverwege mijn studies ben ik met een groep biologen onder begeleiding van Prof. Thys naar Togo, Afrika getrokken. Twee weken met grote ogen genieten van een andere cultuur, andere natuur en een andere levensstandaard. Sindsdien recycleer ik nog meer – Togo verzuipt immers in de zwarte plastieke zakjes. :)

Mijn eerste jaren als werkmens begonnen bij Akilian, een bedrijfje onder de vleugels van Prof. Van Hulle waar ze software ontwikkelden voor competentiebeheer en matching tussen CV’s en vacatures. Na een jaar raakte het bedrijfje in moeilijkheden en keek ik uit naar iets anders.

Een korte tussenstap bij Indexis, aan de Leuvense vaart, in de hoop een Functioneel Analist te worden – iemand waar de business met een lijstje requirements naar toe komt (wij willen graag dit kunnen doen) en waarvoor ik dan het bestaande systeem bekijk (wat doet het nu), analyse doe van wat er kan veranderen (wat kan anders tegen welke ontwikkelingsprijs) en tenslotte aan de programmeurs richtlijnen geef hoe die software aangepast moet worden.

Een beetje rondgezworven na dat avontuur en geland op het Ladeuzeplein, bij Xenit. Opnieuw een klein en jong bedrijf die op de Alfrescotrein gesprongen is Рopensource  content management software Рwaar ik het team software engineers versterk.

Verder woon ik in Heverlee samen met Tom. Zeena is onze kat.

Deze blog is ontstaan als notitieboekje voor mezelf. Ondertussen heb ik al ettelijke wordbestanden, wiki’s, kladboekjes en andere methodes versleten, dus ik hoop dat dit wat langer gaat meegaan.

Tot slot, om het met de woorden van Kim Harrison te zeggen

To the guy who finishes my sentences and gets my jokes.
Even the lame ones.

Leave a Reply↑ Top